Home Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5

Archief

Foto's kunt u vergroten door erop te klikken.


Openen website op 4 juli 2006 tijdens open dag fietsvierdaagse
.
Excursie 28 april 2006 Vogelwacht met jeugd in Oldelamer
Cursus weidevogelbeheer 21 april 2006
Excursie ganzen 13 februari 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de open dag die werd gehouden tijdens de fietsvierdaagse van Weststellingwerf hebben de wethouders van de gemeente deze website officieel geopend. Met het oplaten van ballonnen door Wim Plekkenpol, Cor Trompetter en Albert van den Berg ging de website letterlijk de lucht in.
De open dag was op 4 juli 2006 bij de familie Van der Weerd in Scherpenzeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus over weidevogelbeheer op 21 april 2006, met aansluitend een excursie naar Weidevogelcentrum bij PTC+ in Oenkerk. Cursusleider: Henk Oud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursie ganzen kijken
met Burgemeester en Wethouders en betrokken ambtenaren op 13 februari 2006 te Oldelamer

Maandagochtend bracht burgemeester Van Klaveren, samen met enkele wethouders en ambtenaren een bezoek aan het ganzengedooggebied in Oldelamer. Op uitnodiging van Agrarisch Natuurbeheer Weststellingwerf werd eerst een werkontbijt genuttigd. Voorzitter Henk Roeles gaf tijdens de broodjes een toelichting op de activiteiten van de Vereniging.
Met 2820 hectare waar weidevogels worden beschermd, 1755 hectare waar 's winters ganzen rustig kunnen eten en zo'n 60 kilometer ecologisch onderhouden berm is de Vereniging in twee jaar tijd een organisatie van belang geworden. De deelnemende agrariërs krijgen voor het extra werk dat ze moeten doen een vergoeding van de overheid. Een win-win situatie dus voor mens en natuur.
Na het ontbijt ging het gezelschap onder leiding van Foeke Heida, kenner van het gebied, het veld in. Er werd met name gekeken naar de verschillende soorten ganzen die in het gebied foerageren. Terwijl Heida één en ander vertelde over hun leefomgeving en leefgewoontes en over allerlei andere zaken uit de natuur genoot iedereen van de prachtige wandeling.

 

  Herten in de Brandemeer

  Burgemeester Gerard van Klaveren zet het statief van de vogelkijker op met links Sito Spijksma (gemeenteambtenaar) rechts Aleida Kroon

 

  De ganzen lopen achter de schapen

Gids Foeke Heida tussen wethouders Bertus Sloot en Klaas van der Kooij

 

  Johan Baas, Bert Lubeck (gemeenteambtenaar) en Gerard van Klaveren

Johan Baas, wethouder Wim Plekkenpol, Aleida Kroon, Sippe Bron

Sippe Bron, wethouders Wim Plekkenpol en Klaas van der Kooij