Home Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5

ARCHIEF 2012

Foto's kunt u vergroten door erop te klikken.

De SNL kaart voor 2012
met daarop het beheer zoals dat voor seizoen 2012 is ingetekend in de Toolkit:
Veenpolder en Oldetrijne(noord) en Ontginning, Nijelamer en Sonnega.

Maïs/gras wisselingen:
He
t probleem voor de deelnemers aan het SNL weidevogelbeheer met betrekking tot de maïs/gras wisselingen die pas na intekening in de Toolkit, in het late voorjaar, bekend zijn, is (enigzins) opgelost!

Het pakket legselbeheer op bouwland mag met ingang van seizoen 2012 behalve uit maïs ook bestaan uit gras. Ook al staat er op het perceel gras in plaats van maïs, u ontvangt toch de vergoeding voor het pakket dat u hebt laten intekenen, namelijk: legselbeheer op bouwland.
Dat is beter dan de huidige situatie waarin u niets ontvangt.
Omgekeerd werkt het niet!
Kiest u voor het pakket legselbeheer op grasland en maakt u daarvan op het laatste moment toch bouwland dan kunt u geen vergoeding aanvragen.
Vinkt u in die situatie toch het verzoek tot uitbetaling aan dan bent u volgens DR in overtreding.

OPROEP LEIDERS JEUGDAFDELING VOGELWACHT

NIEUWSBRIEF AGRARISCH NATUURBEHEER

NIEUWSBRIEF GANZENVERENIGING

JEUGDEXCURSIE MET VOGELWACHT WOLVEGA
Woensdagochtend 16 mei namen nazorgers van Vogelwacht Wolvega e.o. de oudste groepen van OBS De Lamer in Oldelamer mee op een veldexcursie. Het was koud en van de vijf groepen regende er een helemaal doornat. Toch kwamen de meeste kinderen weer enthousiast terug. Vaak afhankelijk van wat ze in de weilanden hadden gezien. Lees verder.
Hieronder de eerste foto die is gemaakt. Harm Smid, secretaris van de Vogelwacht, geeft uitleg over de excursie........(klikken=vergroten)

Op de site: Mijn Album.nl zijn de andere foto's even snel geplaatst.

 

 

EXCURSIE
Op dinsdagavond 29 mei 2012 bezochten we met 61 leden en nazorgers bij de familie Pelleboer hun biologische melkveehouderij, zorgboerderij en hoe dit alles in dienst staat van de weidevogels. De foto's staan op de website: Mijn Album.nl, u kunt ze daar bekijken en eventueel downloaden. U verlaat dan deze site, eventueel opent u eerst een nieuw tabblad of gaat u via de linkerknop een pagina terug.

 

 

GENOMINEERD voor Groen Lintje 2012 Weststellingwerf


Foto: Lenus van der Broek
GroenLinks Weststellingwerf reikte op 9 juni in het kader van Wereld Milieudag het Groene Lintje uit. Het Groene Lintje is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu.
De jury bestond uit Gertrud van Leeuwen, fractievoorzitter van GroenLinks, Joke van Dongen, bestuurslid van GroenLinks en Auke Kuiper van De RietNymf, vorig jaar de winnaar van de Groene Kus. Zij koos uit 9 aanmeldingen 3 genomineerden die het verdienen om nog eens extra in het zonnetje gezet te worden:
De Groene Brigade van de Breuningslaan Wolvega, Agrarisch Natuurbeheer Weststellingwerf en Transition Town Duurzaam Weststellingwerf. Deze laatste organisatie won. Maar wij kregen een lovend juryrapport.

 

Tijdens de FIETSVIERDAAGSE van Weststellingwerf organiseert de LTO -Weststellingwerf altijd een open dag op een boerderij. 4 Juli waren wij te gast op het jongveeopfokbedrijf van Jan en Sigrid Bron te Oosterstreek. Met een stralende zon genoot iedereen van het terrasje dat voor de stallen was neergezet. Met live muziek op de achtergrond, een ijsje van boerderij De Saks in de hand of met een glaasje karnemelk van de LTO hebben vele fietsers uitgebreid de stallen van Bron bekeken. Ook de aanwezige standhouders konden enthousiast hun verhaal vertellen en de deelname aan de prijsvragen was boven verwachting.
Als vereniging hadden wij een quiz gemaakt waarin de fietsers de Nederlandse naam van planten moest koppelen aan stellingwerfse namen. De pispot (Haagwinde) was bij de meesten wel bekend maar met namen als zwelverbloeme of trekkeblad hadden de veelal van ver komende deelnemers grote moeite. Met de nodige hulp van de omstanders werden toch nog 43 goede oplossingen ingeleverd. Als winnaar werd B. DE JONG van Midsland (Terschelling) getrokken. De prijs bestaat uit een boekenbon met de oproep om eens een Stellingwerver boek te kopen